Què són les ulleres progressives?

Hi ha diversos tipus de lents que corregeixen la vista cansada o presbícia: les lents monofocals, les bifocals i les progressives.

Les preferides per la meitat de la població són les ulleres progressives perquè permeten veure bé en més d’una distància amb comoditat i sense necessitat de posar i treure les ulleres contínuament.

Tipus de vidres progressius


Els vidres progressius permeten enfocar els objectes en distàncies diferents i fer una progressió entre aquestes distàncies que sigui progressiva i suau.

 

En general, la zona inferior del vidre es gradua per a la visió de prop, la superior per veure de lluny i el centre es destina a les distàncies intermèdies

Hi ha 2 tipus de lents progressives: convencionals i digitals

Els diferents tipus de vidres progressius defineixen i prioritzen unes distàncies de visió per sobre d’altres i el seu propòsit és que el camp de visió sigui tècnicament tan complet com sigui possible i que la transició entre les graduacions sigui còmoda. No es tracta simplement de veure “de prop”. A prop és una distància de lectura de 35-40 centímetres, mentre que la pantalla de l’ordinador és una distància mitjana de 70-80 centímetres i la del televisor, de 3 o 4 metres, es considera lluny.

 

Ulleres amb vidres progressius convencionals

Les ulleres progressives convencionals es fabriquen de manera més tradicional i amb un disseny més antic. Es fan amb dissenys preestablerts i més bàsics. Són dissenys menys adaptats al client, per la qual cosa l’adaptació sol costar més i l’ús no és tan còmode, dependrà de la graduació que tingui (com més graduació, pitjor adaptació) i de l’ús que en faci (sobretot si utilitza ordinador ).

 

Ulleres amb vidres progressius digitals i digitals personalitzats

Aquestes lents progressives, també coneguts com a progressius Free Form, tenen en compte molts més paràmetres personalitzats que les lents estàndard. Es tenen en compte dades de la persona com la graduació, tant de lluny com de prop, la mesura entre els ulls, els hàbits de lectura, etcètera i, mitjançant càlculs matemàtics, definirem les zones visuals. Com més exacta és la posició de la lent respecte als ulls, més exacte serà el paràmetre que utilitzarem per produir les ulleres i augmentar el teu camp de visió. Per tant, augmentarà el confort i ladaptació.
Ladaptació amb aquests progressius és més fàcil i lús més còmode.

square_6

Evitar els problemes d’adaptació


Els problemes d’adaptació s’eviten principalment amb una prescripció correcta i amb una bona valoració de les necessitats i de les distàncies que utilitzes més. Les teves lents progressives seran tan especials com ho sigui la teva visió.

A Óptica Ximenes tenim una àmplia varietat de productes de diferents gammes a preu econòmic i t’ajudarem a trobar el que millor s’adapti a les teves necessitats després de fer-te una revisió gratuïta de la vista.