Quins tipus de vidres hi ha?

Hi ha diferents tipus de lents per corregir els diferents problemes visuals com la miopia, hipermetropia, astigmatisme, vista cansada o presbícia.

La seva elecció dependrà de les necessitats individuals, tant visuals com personals, de cadascun.s existeixen?

Vidres  Monofocals


Les lents monofocals es fan servir per corregir qualsevol ametropia (miopia, hipermetropia o astigmatisme). Cosa que distingeix aquestes lents que tenen una única graduació.

Hi ha dos tipus de vidres monofocals segons la seva fabricació:

 

Monofocal convencional:

És la lent fabricada d’acord amb els estàndards de qualitat per a una visió nítida i còmoda.

 

Monofocal digital:

És la lent fabricada amb tecnologia digital per obtenir una visió més nítida i amb una millor visió perifèrica. Aquest tipus de lent monofocal es recomana per a graduacions superiors a 3 diòptries.

Lents  Relax


Les lents Relax són lents monofocals digitals que incorporen una lleu variació, de la graduació que ajuda a relaxar lesforç en visió de prop que requereix el nostre dia a dia. Aquest tipus de lent, ajuda a evitar molèsties en la visió causades per un sobreesforç com a visió borrosa, llagrimeig o mals de cap.

 

En resum, una lent relaxació, com el seu nom indica, ajuda a relaxar l’esforç que fem quan mirem moltes hores els mòbils, portàtils o tablets, fins i tot quan llegim.

 

 

Apropa’t a un dels nostres centres i t’assessorarem.

square_1

Vidres  Progressius


Els vidres progressius són les lents recomanades per a persones que tenen presbícia (vista cansada) i que necessiten visió nítida i natural a diferents distàncies.

Les lents progressives tenen una zona d’enfocament de lluny -a la part superior-, una zona d’enfocament intermèdia -al centre- i una zona d’enfocament de prop a la part inferior.

En resum, és una lent amb diferents focus per poder veure amb les mateixes ulleres a diferents distàncies, sense necessitat d’anar canviant-se d’ulleres cada vegada.

 

Hi ha dos tipus de vidres progressius segons la seva fabricació:

 

Progressius estàndard:

Es fabriquen de manera convencional, amb la progressió tallada per la cara interna. S’utilitzen principalment en persones que no utilitzen habitualment dispositius digitals, com ara ordinadors o tauletes, ja que no es fabriquen tenint en compte paràmetres específics de l’usuari.

 

Progressius personalitzats amb tecnologia Free – Form (digitals):

Aquestes lents estan dissenyades a mida per a l’usuari, segons la graduació, el tipus de muntura i tenint en compte la seva rutina diària (en quines situacions treballa, estil de vida,…). Amb la tecnologia digital s’aconsegueix un camp visual ampli i de ràpid enfocament, de manera que l’adaptació és més ràpida i còmoda.

Vidres  Ocupacionals


Les lents ocupacionals tenen una graduació específica per estar còmode davant dordinador. La zona superior està dissenyada per enfocar la pantalla de lordinador, i la zona inferior permet enfocar a una distància propera per mirar un document.

 

Amb aquestes lents evitem els símptomes de fatiga visual, com a tensió ocular, mal de cap o coll, ja que ens permeten tenir una postura més relaxada. Estan fabricats amb tecnologia digital, semblant a un progressiu i té un recorregut còmode des de la pantalla fins al text.

Vidres  Bifocals


Són lents que estan en desús perquè només tenen dos punts denfocament, un per a lluny, a la part superior de la lent, i un altre per a prop, el segment de lectura, a la part inferior.

 

Es veu la unió entre les dues lents, per la qual cosa no és gaire estètica.

 

En cas que necessiteu més d’un punt d’enfocament, es recomana l’ús de progressius.

square_3

Lents Reduïdes


Tant en vidres monofocals com progressius, com més graduació tinguem, es recomana l’ús de les lents reduïdes (1.6, 1.67, 1.74). Fabricades a partir d´un material més dens ens permeten obtenir unes lents més fines i estètiques.