Block
Tot el que cal saber sobre la teva salut visual.

Què és la presbícia o vista cansada?

La presbícia o la vista cansada no és una patologia, sinó una conseqüència del procés d’envelliment que sol manifestar-se a partir dels 40 anys.

És un defecte visual causat per la pèrdua de flexibilitat del cristal·lí, que s’endureix amb el pas del temps. El símptoma principal és la pèrdua de la capacitat per enfocar objectes propers i es nota, sobretot, en llegir, mirar el telèfon mòbil, l’ordinador…

Causes i símptomes de la presbícia o vista cansada


La presbícia afecta la visió propera i està relacionada amb ledat. És a dir, no depèn de factors genètics o ambientals com ara la miopia, l’astigmatisme o la hipermetropia. Això no obstant, és cert que els símptomes són fàcilment confonsibles amb aquesta última, però l’origen del problema no és el mateix.

 

Pel que fa als símptomes, un gest habitual en persones amb presbícia o vista cansada és allunyar les coses a una distància igual als braços estesos per intentar veure-les millor, sobretot a l’hora de llegir, mirar el mòbil, etc. A més, és normal que les persones que pateixen vista cansada sentin mal de cap o fatiga en intentar enfocar objectes propers.

 

Acosta’t a una de les nostres botigues i et revisem la vista gratuïta.

Com es pot corregir la presbícia?


La presbícia es corregeix amb l’ús de les ulleres o lents de contacte. Hi ha diverses alternatives com: les ulleres per a prop, les lents ocupacionals o progressives.

 

Recomanem acudir a un especialista perquè estudiï el teu cas i així oferir-te la millor opció segons les teves necessitats.

 

A més, cal tenir en compte que la presbícia no arriba a estabilitzar-se fins a mínim els 60 anys. Per això, si es comencen a notar símptomes als 40, aquests aniran variant durant uns 20 anys. Si tens vista cansada o presbícia hauràs d’anar revisant la graduació de forma periòdica per anar ajustant les ulleres o lents de contacte.

Tots patirem vista cansada?


Encara que no s’hagin tingut mai problemes de visió, la presbícia o vista cansada sempre arriba amb l’edat. De vegades a edats més primerenques i altres vegades a edats més avançades, però és un procés irreversible.

square_16