Block
Tot el que cal saber sobre la teva salut visual.

Què és la miopia?

La miopia és un dels defectes visual més comuns i el símptoma principal és la visió borrosa de lluny.

Segons el Llibre de la salut visual a Espanya 2019, el 67% de la població espanyola reconeix tenir alguna anomalia visual i el problema visual més habitual és la miopia, que pateix el 28% de la població.

Símptomes de la miopia


Si comptes amb una visió de lluny poc nítida, o el que és el mateix, no veus bé de lluny, pot ser perquè ets miop. Alguns símptomes poden ser no veure bé definida la imatge de la televisió o els subtítols. Altres signes de la miopia inclouen la fatiga ocular o els mals de cap. També es pot detectar si una persona és miop quan aquesta entorna els ulls per veure els objectes llunyans.

 

En el cas dels nens caldrà estar atents si, per exemple, no distingeixen bé el que hi ha a la pissarra quan s’asseuen a les últimes files de la classe o s’asseuen massa a prop per veure la televisió. Fins i tot si el nen no es queixa de problemes de visió, és important fer-li una revisió anual de la vista per comprovar que veu correctament.

 

Davant qualsevol símptoma s’ha d’acudir a un especialista perquè aquest faci l’examen oportú i determini si cal l’ús d’ulleres o lents de contacte graduades.

 

Com es corregeix la miopia?


La miopia es corregeix amb lents negatives o còncaves, és a dir, més gruixudes a les vores que al centre. Si sou miop, trobareu un símbol negatiu (-) (davant del valor de l’esfera). Com més valor, més miopia, per la qual cosa en graduacions altes es recomana utilitzar lents reduïdes (1.6, 1.67, 1.74), que són més estètiques.

 

A més d’ulleres amb vidres graduats, es pot optar per fer servir lents de contacte, idònies per a graduacions altes si es volen evitar vidres gruixuts, o combinar ambdues solucions segons el moment del dia.

 

square_12

La miopia pot augmentar?


En general, la miopia comença a la infància i es té més risc de patir-la si els pares són miops. És a dir, en molts casos té a veure amb factors hereditaris.

 

En la majoria dels casos, la miopia s’estabilitza a l’edat adulta primerenca (18-20 anys), però de vegades continua avançant amb l’edat.

 

Apropa’t a un dels nostres centres i t’assessorarem. Pots triar entre més de 2.000 muntures.

Es pot tenir miopia i altres problemes de visió?


La miopia es pot presentar associada a altres defectes refractius, com l’astigmatisme i la presbícia o la vista cansada.

 

square_14