Block
Tot el que cal saber sobre la teva salut visual.

¿Què és la hipermetropia?

La hipermetropia és un defecte visual que permet veure els objectes distants amb nitidesa però que no permet enfocar clarament els objectes propers. O, si s’enfoquen, provoca un cansament inusual o fatiga ocular.

La causa és que, en comptes d’enfocar-se els objectes sobre la retina –com hauria de passar-, s’enfoquen darrere seu. Això passa perquè el globus ocular és massa petit o bé perquè la còrnia és massa plana.

Causes i símptomes de la hipermetropia


Els símptomes principals de la hipermetropia són una visió borrosa intermitent per la dificultat a l’hora d’enfocar els objectes propers i la sensació de cansament a la vista al final del dia. Com més diòptries tinguis, més notables seran aquests símptomes.

 

Una persona amb hipermetropia, atès l’esforç que fa en enfocar, també pot patir mal de cap i envermelliment dels ulls.

 

Has d’anar amb compte si tens més de 40-45 anys perquè els símptomes són molt semblants als de la presbícia o la vista cansada. Si els notes, el millor és acudir a un especialista per determinar-ne el diagnòstic.

Com es corregeix la hipermetropia?


Les muntures amb lents positives o convergents són lopció més segura i fàcil. També es pot valorar l’ús de lents de contacte.

Apropa’t a un dels nostres centres i t’assessorarem.

square_15

La hipermetropia i els nens


La hipermetropia en nens, sobretot en graduacions baixes, pot ser difícil de detectar ja que encara que el petit pugui veure bé de prop –atès que per veure nítid el cristal·lí modifica la seva forma i li permet enfocar nítid, compensant la mala visió- pot patir igualment aquest defecte de refracció.

 

Ho notarem si el nen no es concentra en estudiar, costa llegir o tendeix a no mantenir l’atenció sobre un text ja que en tenir hipermetropia ha de fer un sobreesforç per enfocar. Per evitar aquest sobreesforç la majoria de nens tenen a deixar de fer tasques en visió propera, provocant un baix rendiment escolar.

 

Si hi ha indicis de baix rendiment o el nen mostra símptomes de cansament o fatiga visual després d’enfocar objectes propers és aconsellable fer-ne una revisió visual i serà l’òptic qui en determinarà el diagnòstic i la solució.

Hipermetropia i altres defectes visuals


La hipermetropia pot aparèixer alhora que es pateix astigmatisme (sovint) o vista cansada, però una persona mai no pot tenir alhora hipermetropia i miopia.

Apropa’t a un dels nostres centres i t’assessorarem. Pots triar entre més de 2.000 muntures.

 

square_11