Vidres amb Protecció Solar

És sabut que les ulleres de sol són un element indispensable per tenir cura de la nostra salut visual. Des de fa anys, és cada vegada més gran la conscienciació que existeix sobre el dany que causen els raigs ultraviolats a la nostra vista, per això, usar ulleres de sol és imprescindible.

Per tal d’escollir unes ulleres de sol que ens ofereixin la millor solució a les nostres necessitats, hem de conèixer què ens aporten les lents solars i els diferents tipus de tractaments i filtres que els podem aplicar.

Quins són els tipus de vidres amb protecció solar?

Vidres Solars


Les lents amb filtre solar absorbeixen el 100% de la radiació ultraviolada, que és la llum no visible perjudicial per a l’ull, permetent cuidar la nostra salut.

El sol pot fer malbé fàcilment els ulls i provocar grans problemes a llarg termini per això es recomana fer servir ulleres de sol sempre que ens exposem a la llum solar, ja sigui per passejar, conduir, fer esport… i en qualsevol època de l’any, ja que , a l’hivern, encara que no hi hagi tanta intensitat de llum, la radiació UV ens arriba igual que a l’estiu.

 

Les lents solars bàsiques poden ser totes d’un mateix color o degradades, cosa que significa que la zona superior de la lent és més fosca i la zona inferior més clara.

 

Les lents solars poden ser totes d’un mateix color o degradades a la zona superior de la lent és més fosca i la zona inferior més clara.

Vidres Polaritzats


Es tracta de lents de sol base a què se’ls afegeix una làmina que filtra els raigs de sol que cauen en una determinada direcció. D’aquesta manera, s’eliminen els reflexos, mostrant els colors més naturals i vius i obtenint-ne una millor visibilitat.

 

Les ulleres amb vidres polaritzats han estat sempre populars entre navegants i pescadors però actualment són molts més els que es beneficien dels seus avantatges. Per exemple, es recomana aquest tipus de lent per conduir perquè absorbeix els reflexos de manera que ens permet veure la carretera nítidament i redueix el risc d’accidents.

 

Aquest tipus d’ulleres també aporta beneficis si sou amants dels esports a l’aire lliure com l’esquí o la vela, ja que aquest tipus d’activitats requereixen l’eliminació de la resplendor per a una seguretat i un rendiment òptims.

Vidres Espilats


És un tractament reflector que s’aplica a la cara externa de les lents de sol, de manera que l’excés de llum visible es reflecteix i no traspassa la lent. El mirall ens permet rebre entre un 15-60% menys de llum.

 

Es recomana fer servir ulleres amb vidres miralls en situacions amb molta intensitat de llum, com les que es donen durant l’estiu, quan la intensitat de llum és la màxima de l’any, o quan anem a la neu, on a la llum del sol se suma la llum reflectida a la neu. També es recomana utilitzar aquest tipus d’ulleres de sol per fer esport a l’aire lliure i ulleres corbades, ja que ens evita reflexos de la llum que entra lateralment.

square_8