Què és la llum blava?

La llum blava s’emet de manera natural a través dels raigs solars i de forma artificial mitjançant aparells digitals com smartphones, televisions o tauletes. Aquests dispositius digitals són fonts de llum Led, que emeten un percentatge molt més gran de llum blava que altres fonts naturals.

La llum blava natural col·labora en el manteniment d’un bon ritme circadià (el cicle de son i vigília natural del cos), ajuda a elevar l’ànim, estimula la memòria i la funció cognitiva i, fins i tot, augmenta l’agudesa mental. En canvi, una sobreexposició a llum blava artificial emesa per fonts de llum LED comporta un risc per a la salut visual. Per això, cal prendre les mesures adequades per protegir la vista si es fan servir de manera continuada dispositius amb pantalles digitals.

Riscos de la sobreexposició a la llum blava


L’ús de dispositius digitals que emeten llum blava s’ha multiplicat els darrers anys. Mirem constantment el mòbil, l’ordinador… el que pot acabar sent perjudicial pels nostres ulls. Una exposició perllongada a fonts de llum LED pot desenvolupar fatiga i estrès visual, pot alterar els ritmes circadians o fins i tot, comportar malalties oculars de major gravetat com la degeneració macular.

 

Fatiga visual

La llum digital que produeixen les pantalles dels dispositius digitals fa que lull hagi de fer un major esforç per enfocar. Per aquest motiu, quan s’està exposat durant un període prolongat de temps a la llum blava de la llum LED, es poden desenvolupar símptomes com: mal de cap, ulls vermells, secs o cansats.

 

Alteració dels ritmes circadians

Una exposició perllongada a la llum blava emesa per pantalles digitals produeix una reducció de la melatonina, hormona encarregada del son. Per això, és important no fer servir dispositius digitals abans d’anar-se’n al llit o protegir els ulls davant d’aquests, ja que, el nostre ull percep llum blava i el nostre organisme es desvetlla. És aleshores quan es produeixen alteracions en el somni.

 

Degeneració macular

Atès el nostre ritme de vida actual, l’excessiva exposició a la llum blava de la llum LED que emeten els dispositius digitals pot provocar a llarg termini una degeneració macular que pot derivar en pèrdua de la visió.

 

Pots protegir els teus ulls davant d’aquests riscos usant ulleres amb vidres antillum blau, que podràs fer-te a tots els nostres centres.

monofocales 49€_2

Per què fer servir ulleres amb filtre per a la llum blava?


Per fer front a la llum blava de la llum LED, lús de ulleres amb protecció de la llum blava és el més recomanat. Alguns dels avantatges són:

 

Protecció permanent

Si utilitzes dispositius amb pantalles digitals sovint, les ulleres amb filtre de llum blau et protegeixen reduint l’exposició de llum blava que arriba als teus ulls. Així evitareu alguns dels problemes descrits anteriorment i gaudireu d’una millor salut visual.

 

Qualsevol graduació

El filtre de llum blau es pot aplicar a qualsevol graduació; a lents monofocals, progressives, ocupacionals… és un filtre que inclouran els teus vidres graduats.

Qui les ha de fer servir?


Les ulleres amb filtre de llum blava són aptes per a persones de totes les edats. Però se’n recomana l’ús especialment a treballadors d’oficina, estudiants o persones que s’exposen constantment a pantalles digitals.

Et recomanem fer-ne ús si:

  • Estàs la major part del dia treballant davant d’una pantalla digital
  • Dediques a més, gran part del teu temps de lleure a utilitzar dispositius digitals (mòbils, tablets, tv)
  • Passa hores estudiant davant de l’ordinador o altre tipus de pantalles
  • Passa molt de temps jugant a videojocs
  • Passa moltes hores veient la televisió

I, no t’oblidis dels més petits!

Els nens també passen moltes hores davant del televisor i la tauleta. A més, actualment, l’ús de pantalles digitals comença a una edat més primerenca i de forma excessiva en certes ocasions, per això cal protegir-ne també els ulls.

Pensa que en edats avançades la seva exposició haurà estat més gran, per la qual cosa els hem de protegir des de petits.

Fes-te els teus nous vidres amb filtre selectiu de llum blava a qualsevol dels nostres centres i protegeix els teus ulls.

square_5